Manuelna terapija

Manuelna terapija je lečenje rukama. Pregledom i testovima dijagnostikuje se miofascijalni blok na telu, i laganim, jedva osetnim dodirom se otklanja. U ovu grupu lečenja spadaju i energetske tehnike sa kojima se svaka terapija treba završiti. Klinička kineziterapija (vežbe) je najvažniji deo terapije koji pacijent sprovodi u kućnim uslovima. Vežbe kod nas su ciljane i dozirane individualno prema svakom pacijentu u odnosu na njegovu fazu bola i trenutno stanje.

Tretmani

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor incididunt.

Read More

Nameštanje

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor incididunt.

Read More

Manuelna terapija

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor incididunt.

Read More

Najčešće postavljana poitanja.

Koliko je potrebno puta da dođem ako imam diskus herniju?

Veliki broj naših pacijenata sa diskus hernijom prolazi kroz program od 3-5 dolazaka na 7 dana i za to vreme, uz manuelne i fizikalne procedure, savladava vežbe koje kasnije sprovodi u kućnim uslovima. Na novu kontrolu, pacijent dolazi za mesec dana i tada mu se daje preporuka da dolazi, preventivno,jednom mesečno, za vreme resorpcije diska koja traje oko godinu dana, u težim slučajevima i duže.

Jel mogu da pozovem ako zaboravim neku vežbu?

Usvajanje ciljanih vežbi stabilizacije je proces koji se ne može savladati jednim dolaskom. Vežbe se ne mogu objašnjavati telefonskim putem, već se isključivo mogu pokazati. Svaki pacijent posle prvog tretmana, dobija odštampan slikoviti prikaz vežbi koje su slovno obeležene i dozirane za svakog pacijenta posebno u odnosu na njegovo trenutno stanje. Preporuka su i Zoom sastanci.

Da li nameštanje boli?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do Korekcija kičmenih pršljenova i perifernih zglobova je potpuno bezbolna i praktično neosetna. Nema krckanja, čupanja, uvrtanja i principa “dobro je da malo zaboli”.

Da li mogu da kombinujem i druge terapije sa ovom?

Ovi tretmani se ne mogu kombinovati sa drugim terapijama (injekcije, fizikalna, kiropraktika i slično), jer mogu biti kontraindikovane i dovesti do neželjenih reakcija.

Da li postoje negativne reakcije na tretman?

Ne. Kod hroničnih stanja, moguće je pogoršanje stanja,ali ne kao reakcija na tretman, već kao rezultat promene vremena, prespavane noći u lošem položaju, padova, loših aktivnosti (usisavanje kuće, rad u bašti, mrtva dizanja u teretani i slično).

Zakaži svoj tretman još danas

Zakazivanje i otkazivanje terapija se vrše isključivo, pozivom, svakog radnog dana od 9-20h. Sms poruke se ne pregledaju. Ako želite da otkažete tretman ili pomerite vreme dolaska, učinite to, najmanje 2h pre zakazanog termina. Ako to ne učinite, a želite nastavak tretmana, propušten termin se plaća. Ako imate respiratornu infekciju (grip i sl.), zakažite novi termin.

[contact-form-7 id=“353″ title=“Appointment“]

Doktor

Dr Kostadinović Stefan

Fizioterapeut